-Oνομάζομαι Στράτος Γαλανόπουλος και γεννήθηκα στις 28 Σεπτεμβρίου 1997.
Είμαι σήμερα 18 ετών και από την ηλικία των 8 ετών ξεκίνησα να ασχολούμαι  με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα με το καρτ.
 

-Τα πρώτα μου βήματα μου τα δίδαξε ο Στέφανος Καμιτσάκης ένας από τους πιο αναγνωρισμένους έλληνες οδηγούς διεθνώς και ο Γιώργος Δρακόπουλος ένας από τους πιο παλαιούς και έμπειρους οδηγούς και μηχανικούς.
 

-Ο πρώτος μου αγώνας έγινε στην Σπάρτη το 2007 και μέχρι σήμερα έχω πάρει μέρος σε 30 αγώνες ελληνικού και διεθνούς πρωταθλήματος, σε διοργανώσεις  ROTAX & IAME  καθώς και σε αγώνες αντοχής 2 ωρών. Στην  πενταετή πορεία μου έχω σημειώσει πολλές επιτυχίες. Σε μεγάλο ποσοστό αγώνων είμαι στις πρώτες θέσεις και οι  σημαντικότερες διακρίσεις μου είναι οι εξής:

-1ο αγώνα international PICK PATRAS  2Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JUNIOR το 2009.
-Πρωτάθλημα ROTAX 2010 2Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  JUNIOR.
-Πρωτάθλημα IAME  2011 1Η ΘΕΣΗ
-Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2011 2η Θέση και 3ος στην γενική κατάταξη
-Αγώνας αντοχής EXPERT ENDURANCE TIME ATTACK 2012, 2 ωρών με δύο οδηγούς εναλλάξ, κέρδισα την 2η θέση κάνοντας τον αγώνα μόνος μου χωρίς δεύτερο οδηγό.

Φέτος θα λάβω μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα kart που διοργανώνει η Parolin.

Γιατί Academy Championkart?
-Πρόκειται για πρωτάθλημα με kart ενιαίου τύπου που διοργανώνει η κορυφαία εταιρεία κατασκευής kart, Parolin. Συμμετέχοντας όλοι οι οδηγοί με ίδιο kart, βασικό συστατικό στην επιτυχία αποτελούν οι ικανότητες του οδηγού. Η κατηγορία που συμμετέχω είναι η Academy που διεξάγεται στα πρότυπα του Academy Trophy που διοργανώνει η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

-Η Parolin προμηθεύει με τον εξοπλισμό της το Academy Trophy της FIA από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, την τρέχουσα χρονιά και για τα επόμενα δύο χρόνια (6 συνολικά χρόνια). Έτσι, το Ιταλικό Πρωτάθλημα Academy Championkart αποτελεί πόλο έλξης για οδηγούς από ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα και να ανταγωνιστούν με τους κορυφαίους, ανερχόμενους οδηγούς. Απόδειξη, ότι οδηγοί που διακρίθηκαν στο Academy Trophy πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια πρωταθλήματα kart και έχουν ήδη ενταχθεί σε ακαδημίες οδηγών ομάδων της Formula 1.

-Η συμμετοχή μου σε 9 αγώνες στην Ιταλία θα μου δώσει σημαντικές εμπειρίες και θα με βοηθήσει να προσπαθήσω για τη διάκριση στον Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ιταλία και είναι ενταγμένος στο Παγκόσμιο Ημερολόγιο της FIA.

Ο στόχος μου
Στόχος μου δεν είναι μόνο να συλλέξω εμπειρίες στους πρώτους αγώνες, αλλά να πρωταγωνιστήσω στο τελικό στάδιο της διεξαγωγής του Academy Championkart Ιταλίας. Ήδη, μετά τον 1ο αγώνα βρίσκομαι στη 2η θέση της βαθμολογίας με διαφορά μόλις 1 βαθμό από τον πρωτοπόρο. Για να πετύχω το στόχο μου εξασφάλισα συνεργασία με την κορυφαία ομάδα που συμμετέχει στο θεσμό ενώ παράλληλα προπονούμαι καθημερινά κάνοντας ποδήλατο και γυμναστική ενώ τα Σαββατοκύριακα που δε συμμετέχω σε αγώνες κάνω προπονήσεις kart σε Ελληνικές πίστες. Απώτερος στόχος μου, είναι να καθιερωθώ στους διεθνείς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού περνώντας σταδιακά από το kart σε αγώνες μονοθεσίων. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να συμβεί συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα. Αποζητώντας λοιπόν το μέγιστο συναγωνισμό, αποφάσισα να στραφώ σε αγώνες του εξωτερικού, ξεκινώντας από την Ιταλία. 

Mετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Ιταλικού Πρωταθλήματος βρίσκομαι στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Στον Διεθνή τελικό πήρα την 6η θέση.
 

Κάλυψη του θεσμού
Οι αγώνες του θεσμού μαγνητοσκοπούνται και μεταδίδονται από τα κανάλια
TELEREPORTER στο κανάλι  13 στη Lombardia, TV7 TRIVENETA στο κανάλι 12 στο Veneto, 73 στην περιοχή Friuli Venezia Giulia, 98 στην Emilia Romagna, 642 στο Lazio, 638 στην Campania, QUARTARETE στο κανάλι 11 στο Piemonte. Υπάρχει συνεχής διαδικτυακή κάλυψη και μετάδοση μέσω web tv στο https://www.go-kartv.com/ ενώ το site του θεσμού (www.championkart.it) παρέχη συνεχή ενημέρωση και ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων των αγώνων  σε real time.

 

Το 2014 ελαβα μέρος  στους ελληνικούς αγώνες ROTAX MAX CHALLENGE λαμβάνοντας μέρος σε 2 κατηγορίες ταυτόχρονα (SENIOR & DD2) καταλαμβάνοντας στην μεν πρώτη την 5η θέση γενικής κατάταξης και στην δεύτερη την δεύτερη θέση.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2014 έλαβα μέρος στην Διεθνή διοργάνωση  PICK PATRAS στην κατηγορία DD2 στην οποία εκανα μία θεαματική εκκίνηση από την δεύτερη θέση και λόγω αγωνιστικού συμβάντος (αντιαθλητικού) βγήκα εκτός αγώνα στον τρίτο γύρω.

Στο φετινό πρωτάθλημα ROTAX MAX CHALLENGE 2015 πήρα στον 1ο αγώνα την 2η θέση(στην κατηγορία μου MAX) και ειμαι 2ος στην γενική κατάταξη.

 

Οι χρήστες μας

Εδώ μπορείτε να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό χρήστη και γιατί αυτό το project είναι σημαντικό σε αυτόν. Καλό είναι να δώσετε κίνητρα στους επισκέπτες σας ώστε να επανέλθουν στην ιστοσελίδα σας.